2 Nisan 2016 Cumartesi

KAYRA'NIN UYKUSU,AĞRIYAN DİŞLERİM...

Ben geldim...Açmışım yine arayı...Nedenlerini aşağı da anlatacağım ama önce kışın 4-5 kilo alıp hala o kiloları vermek için motive olamadıysanız süper bir önerim var.Şu an bazı mayo markalarında geçen sezonun mayo ve bikinileri çok uygun fiyata satılıyor ya...Gidin ve almayı deneyin.Kabinden çıktığınızda motivasyonun zirvesinde bulacaksınız kendinizi."Yemek mi?O da ne?,"falan diyeceksiniz.Şahsen dün tam olarak bunu yaşadım.Aman tanrım diye attım kendimi kabinden dışarı.Acı gerçekle yüzleştim sonunda....

Kayra'nın uykusu bu ara yine cortladı.Yani tam cortlamadı da uykuya dalma aşamasında bu hafta ruhum bedenimden yükselip yükselip geri geldi.Özellikle gece emzirerek uyutuyorum,tam yatağa koyuyorum başlıyor kıpır kıpır kıpırdamaya,alıyorum kucağa sallıyorum,yine uyutuyorum.Tam yatağa koyucam yine aynı senaryo.1-2 saat sonra sinir küpü çıkıyorum odadan.Bir turda Kıvanç'la tartışıp yatıyorum.Neden tartışıyorum?Çünkü çok normalmiş uyumaması,ben  bu kadar gergin olursam o da uyumazmış.Yahu diyorum 45 dakika sakin sakin duruyorum sonra deliriyorum ben ama anlatamıyorum.Vurup kafayı yatıyorum.Yani çocuğun hiç mi suçu yok:)

Bu hafta çoğu zaman 10'u geçti gece uyuması.Ama sonra 5 saat falan uyudu.Birgün de saatinde uyudu.Bu sefer de gece 1'de bir kalktı 3,5'ta uyudu tekrar.Artık karanlık odada çocuk uyutmaya çalışmaktan baymış vaziyetteyim.

Oysa bir süredir baya düzene girmişti uykuları.Genelde 8,5-9 arası uyuyup 5-6 saat sonra uyanıp emip tekrar uyuyordu.Geceleri sadece 2 kere kalkar olmuştum.Buna da son derece razıydım.Gerçi yine 2 kere kalkıyorum ama akşam 9'dan sonrası benim için önemli.O saatlerde artık pilim bitmiş oluyor.Bir şekilde şarja takılmam lazım.

Ve dişlerim ağrıyor.Sol alt çenemde deli gibi ağrım var.Ağrı yapabilecek bir sürü neden var.Mesela yıllardır çektirmeye üşendiğim  yarı gömük(üzerinde bir miktar dişeti var)20 yaş dişim var.3 tanesini çektirdim,bunu saklıyorum yıllardır.Mesela 17 senelik 2 tane amalgam(gümüş)dolgum var.1.sınıftayken çok tecrübeli olduğunu düşündüğüm 5.sınıf öğrencisinin yaptığı dolgulardı.Oysa bir 5.sınıf öğrencisi hayatında toplam 20 tane dolgu yapmıştır.Ve sonradan anladığım tecrübeliyim demek için 1000 tane falan yapılması gerekiyor.Tabi 17 sene idare etti beni o ayrı ama dolguyu yaptırırken çocuğa acayip güveniyordum.5.sınıftaydı sonuçta,boru değildi yani:)))Bir de tabi bir süredir ciddi diş sıkıyorum.Bu da başlı başına bir problem ve bu problemler uzun süredir var.Ama her Türk vatandaşı gibi son dakikayı bekliyorum kendime uyuz olarak.Dahası son dakikanın içindeyim.Çünkü 1-gece ağrım oluyor,2-kendiliğinden oluşan ağrım var.Bu da demektir ki eğer dolgulu dişlerde problem varsa kanal tedavilik hale getirdim işi.Tebrik ediyorum kendimi.20 yaşsa sorun değil zaten çekilecek.Diş sıkma da ağrı nedeni olabilir ama şu an için düşük ihtimal...İşte böyle 5-6 gecedir kendi kendime deli gibi ağrı çekip teşhis koymaya çalışıyorum.Bir röntgen çekebilsem çözücem kendim aslında.Bir tane ağrı kesiciyle idare ediyorum her gece.

Offf çocukluğumdan beri gece diş ağrısı çekmemiştim.10 yaşında falandım,bir gece süt dişlerimden bir tanesi o kadar fena ağrımıştı ki o geceyi hiç unutamam.An be an hatırlıyorum o ağrıyı ve adım adım öyle bir ağrıya yaklaşıyorum.Bir gece ağrı kesiciler bir işe yaramayacak ama dur bakalım.Tabi İstanbul'da olsam böyle olmazdı.Sabah işe gider tedavimi yaptırtırdım ama burda Arda'yı götürdüğüm pedodontist haricinde kimseyi tanımıyorum.Gideceğim inşallah pazartesi günü.Bakalım ne olacak?

İşte böyleydi bu hafta...Bol ağrılı,bol sinirli...Bakalım bu gece nasıl geçecek.Umarım ağrı kesicinin işe yarayacağı bir gece olur.Zira yarın pazar ve ben tüm hafta var olan ağrıyı görmezden gelip gelmeyen sonra da haftanın tek çalışmadığım günü olan pazar gününde beni kliniğe getirten hastaya fena halde gıcık olurdum."Bütün hafta aklın nerdeydi be adam,"derdim.Hayırlısı....

7 yorum:

  1. Hiç unutmam geçen sene maya 7-8 aylıkken aynı bu zamanlar bikini denemeye gitmiştim. İki bikini deneyip mağaza görevlisi genç kızcağıza "sence hangisi daha iyi oldu" diye sormuştum. Kız tam bir Alman dürüstlüğüyle "ah be abla ikisi de olmadı tabi ki" ifadesiyle "yeaaani...kem küm" Demişti :)) ağlanacak halime gülmüştüm vallahi. (Bu sene de farklı olduğum sanılmasın yalnız. Bir arpa boyu yol gidemedim)

    Sen diş hekimiydin değil mi? Aaah ah terzi-sökük ironisi :)) geçmiş olsun dileklerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ben kabinde kendi kendime gerçeklerle yüzleştim,çıktım.Kimseye soramadım bile:)Bir de ben hamilleğimde de az kilo aldım,spor yaptım,sırf bunları yaşamıyım diye.Doğumdan sonra verdim de kiloları.Sonra bütün kış yedim,tekrar aldım.Ne kadar engellemye çalışsan da kışın artıyor vücudun karbonhidrat ihtiyacı.Amannn veriririz ya,takmayalım kafaya,sağlıklı beslenelim gider hepsi.
      Ağzı düzgün olan diş hekimi görmedim ben henüz.Teşekkür ederim,ay 2 gündür ağrısızım,yine gitmiyorum tedaviye bakalım ne olacak?

      Sil
  2. Bir diş doktorunun da son dakka golcüsü olmasina kıs kıs güldüm. Ehehe : )
    Umarım basit bir şeydir.

    Bikini fikri iyiymiş ama bende işe yaramaz. Çünkü plaj sevmiyorum, tatil sevmiyorum. Ama mesela grunge tarzima dönme hayali cok gazlı. He dersen ki o tür bi alışveriş yap. Gaza gel. Kiloları vermeden almak hakkım değil gibi geliyor. Kendime ceza kese kese pijama abla oldum iyice.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben her konuda son dakika golcüsüyümdür ki:))Yumurta kapıya dayanmadan bir şeyi yaptığım görülmemiştir.

      Klasik anlamda kalabalık,sabahtan akşama güneş altında yattığın plajları ben de sevmem.Amaaa deniz benim vazgeçilmezimdir,Antalya'ya gözü kapalı taşınma nedenimdir.Çocuk gibiyimdir ben denizden çıkmak bilmem,saatlerce yüzebilirim.
      Kiloları vermeden almak bana da mantıklı gelmez hiçbir zaman.Ayrıca sığmadığım birşeyi alıp eve gelmek daha çok moralimi bozmaktan başka birşeye yaramıyor.O yüzden aylardır kıyafet almıyorum,almayı da düşünmüyorum.Mayolara da indirim de diye bakıyım dedim,bir tane aldım ama şu an kilo vermeden de giyebileceğim birşey.Evdekilere sığamıyorum:)
      Kesme kendine ceza...hava mis,tadını çıkaralım,sağlıklı beslenelim,döneriz yine kendi tarzımıza:))

      Sil
    2. Haklısın ♥ antalya'da yaşadığını yeni öğreniyorum. Bikini motivasyonu mantıklı o zaman : )

      Sil
  3. Yazınızı Gülümseyerek okudum. Çocugum olmadığı için ne kadar zordur tahmin edilmesi güç Kendim az uykuyla kaldığım zaman zombi gibi oluyorum.Siz sabırla bunu yapmaktasınız Pareolar hayat kurtarıcısı :))))

    YanıtlaSil
  4. ayy ya kendi söküğünü dikemeyen terzi vakası.. beni de gör bacım.. yapılması gereken 3-5 dolgu da bende var ...senelrdir üşengeçlikle erteliyorum ama bu güdüşle benim de soun gece ağrıları olacak :/ bir sınıf arkadaşım vardı; preklinik anguldruva ve motorla ( motru 15binlk miydi 25 bin mi onu hatırlamıyorum ) evde 16 ve 26 sına kanal yapmıştı.. ben kendime temizlik bile yapamıyorum :D

    YanıtlaSil