14 Mart 2016 Pazartesi

KÜÇÜCÜK BİR MUTLULUK NOTUYDU

Dün öğleden sonra akşam üstüne doğru kısacık bir mutluluk notu paylaşmıştım sonrasında o küçücük mutluluktan utanacağımı bilmeden.

Demiştim ki"Antalya'ya bahar geldi,şimdi en güzel zamanı...Sıcağı omuzlarında bir yük gibi taşımadan,insanca nefes alarak güzel havanın tadını çıkarma zamanı..."

"Sonra bir de Kayra var,"demiştim."Acayip mutlu ve gülen bir bebek oldu.Kendi kendine bile gülüyor.Az önce onu yıkadım,sularla oynadık dakikalarca,sonra öpe koklaya giydirdim,uzun uzun emzirdim,uyuttum.Benim gibi mütemadiyen endişe içinde olan,sabah kalktığında kafasında endişelenecek şeyler listesi bulundurup,sürekli oraya maddeler ekleyip,çıkaran birinden nasıl böyle bir bebek oldu,"demiştim."Şurda 40 yaşıma sayılı yıllar kala,2.çocuk fikrini kafamdan silmişken,birdenbire bebek kokusunu özlememin ve hatta duymaya başlamamın nedeni belki de Kayra'nın bana mutluluğun kitabını yazacak olmasıdır.Belki Arda'dan bir sürü şey öğrendiğim gibi ondan da nasıl pozitif ve mutlu olunur onu öğreneceğim,"diye yazmıştım.

Arda gelecekti birazdan ve sinema partisi yapacaktık."Kısaca,"dedim,"Şu an çok mutluyum ve kafamdaki endişelenecek şeyler listesine bugün göz atamayacağım,kusura bakmasın..."

Sonra yemek yedik,Kayra'yı yatırmak üzereyken "Şöyle bir sosyal medyaya göz atayım,"dedim.Yine herkes siyah ekranı paylaşıp üzerine düşen görevi yapmaya başlamıştı.Ben yapamıyorum öyle şeyler.Elimden sadece o kadarının gelmesinden utanıyorum belki de.Birden aklıma az önce ne kadar mutlu olduğum geldi,paylaştığım yazı geldi...

O utançla hemen bloğa girip yazımı taslağa döndürdüm.Çünkü bu ülkede mutluluk tablosu taslak olarak kalmaya mahkum.Ben de kafamın içindeki endişelenecek şeyler listeme dönüp maddeleri yeniden sıraya koydum.

MADDE 1-Bu ülkede,bu şartlarda yaşamaya nasıl devam edeceğiz?

MADDE 2-Bu ülkede çocuklarımızı nasıl insan gibi yetiştireceğiz?

MADDE 3-Bu ülkede küçücük,bir anlık mutluluğumuzdan bile utanç duymadan yaşayabileceğimiz
                   tek bir gün olacak mı?

Çok üzgünüm...


25 yorum:

  1. Of çok haklısın. Bu ülkede mutluluk, taslak olarak kalmaya mahkum. Ne zaman azcık bi hayattan memnun olsak ülke müsait olmuyor. Alışıyoruz da giderek. Acılarımız büyük.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bu alışıyoruz kısmı beni çok korkutuyor.Biz 3 gün sonra hiçbir şey olmamış gibi uyanmaya başlayacağız sabahları...Ama bir daha aynı sabahlara uyanamaycak bir dolu insan kalıyor geliyor geride elinde bir fotoğrafla.Oturup enine boyuna düşünmeye kalksan delirirsin o acıyla gibi geliyor.Toplum olarak delirecek kadar acı biriktirdik bence.Ne bileyim,çok karışığım ben...

      Sil
  2. eşim yurt dışında çalışma şartlarını araştırmaya başladı..ne kötü bir ruh halidir yaşadığımız..hadi gittik diyelim.. çözüm mü.. ülkem yangın yeri...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gitmenin çözüm olduğunu düşünmüyorum.Geride kalanlar ne olacak.Görmediklerimiz,görmek istemediklerimiz,duymadıklarımız,duymak istemediklerimiz ne olacak...

      Sil
    2. aynı fikirdeyim.. giderken bütüüün sevdiklerimi götürebilecek miym; memleket havasını yada..
      inşallah toparlanır durumlar ... ama korkuyorum.. face te herkes gördü sanırım artık;suriyeli bir mültecinin sözleri sürekli kulaklarımda çınlıyor "ülkemde bombalar patlıyordu, önemsemedik, ta ki evimizin tepesinden bombalar atılıncaya kadar.."..

      Sil
  3. Birileri mutsuzken biz mutlu olmaktan utanıyoruz keske bazıları da bu kadar insanin mutsuzluguna sebep olmaktan utansa

    YanıtlaSil
  4. Bu arada bloguma bakar misin:)))

    YanıtlaSil
  5. Evet,ben bu hafta herkes gibi hiç iyi değilim.Sürekli boğazımda bir düğümle yaşıyorum...

    Haftanın bloğu seçmişsin beniiii,çook teşekkür ederim.Birşey söyliyemiyorum,utandım yine çok:)))...sevgiler:)))

    YanıtlaSil
  6. merhaba annegüncesinden geliyorum. haftanın bloguy olarak sizi seçmiş.
    ya gerçekten özellikle son 3 aydır profillerimizi gönlümüz hep kara. ben de oğlumun geleceği için endişeleniyorum bir anne olarak. Allah yardımcımız olsun.
    Minik adamların da çok tatlılar annesi. Yüzleri hep gülsün inşallah.Görüşmek üzere
    Sevgiler-Derya (demir oğlumun adı oluyor ^-^)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz efendim:)Evet haftanın bloğu seçilmişim,şaşırdım,sevindim.Bu endişe halleri sardı hepimizi,zor bir yıl olacak gibi,çocuklar için güçlü olacağız artık,yapacak birşey yok.

      Bundan sonra görüşmek üzere,sevgiler:)

      Sil
  7. Merhaba...
    Mutluluğumuzdan utanmayacağımız yada o mutlulukların boğazımızda düğümlenmeyeceği günler bana artık çok uzak geliyor.
    Anne Güncesi'nden geliyorum.
    Sıklıkla görüşmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz:)Valla bu sefer artık bana da çok uzak geliyor.Toplum olarak galiba artık kaynama noktasına geldik.Bu sefer bunu hissediyorum.

      görüşmek dileğiyle,sevgiler:)

      Sil
  8. Anne güncesi der de biz gelmez miyiz. Kötü bir hafta ama umutlarımız hep var olacak da .
    Miniklerinize güzel ve sağlıklı bir ömür diliyorum
    Sevgiyle
    Cafe Tigris tigrisdriver.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim efenim,hoş geldiniz...

      Umut tabiki hep olacak,çocuklarımız var.Umutsuz olmaz.

      sevgiler:))

      Sil
  9. merhaba tanışalım o zaman tebrikler haftanın bloğusunuz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam tanışalım:))teşekkür ederim...Bana da sürpriz oldu bu haftanın bloğu durumu.Ama çok güzel oldu.Bir sürü güzel insan daha tanıdım.

      Görüşmek dileğiyle,sevgiler...

      Sil
  10. Haftanın bloğu olee!! yeni blog!!! yeni blogger!!! Juniorları görünce yazılanları okuyunca az biraz tükenen enerjim ivme kazanmaya başladı... Endişelenecekler maddesi, iyiymiş, keşke olmasa :(( Şu maddelerden dolayı 30uma sayılı günler kalsa da junior işini öteler oldum :((
    Bana da beklerim ki 2minikadamın sahibesi ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz:))EN kısa zamanda iade-i ziyaret yapacağım.Sevgiler:)

      Sil
  11. Merhaba. Haftanin blogu seçilmenizi tebrik etmeye geldim sansima üzücü bir yazi çikti. Endiselenmeyecek gibi degil. Ben yurtdisinda yasiyorum ancak olanlari kaygiyla izliyorum. Umarim bundan sonra güzelliklerden bahsederiz.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hım evet,şansınıza,eğlenceli yazılarımda var aslında hep de olacak inşallah...

      görüşmek üzere...Sevgiler:)

      Sil
  12. Günaydın. Haftanın blogusunuz tebrik ederim . Güzel yazılarınızı okumak için burdayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz,teşekkkür ederim.En kısa zamanda bundan daha güzel ve iç açıcı yazılar yazmak dileğiyle...Sevgiler:)

      Sil
  13. Bahar gelmişken baharlarımızı çalıyorlar. Neden mutluluğu bu kadar zorlaştırıyor bazı insanlar, hatta neddn varlar? Keşke olmasalar! Ben dd günlerdir paylaşamıyorum yazı elim gitmiyor.

    YanıtlaSil
  14. Bahar gelmişken baharlarımızı çalıyorlar. Neden mutluluğu bu kadar zorlaştırıyor bazı insanlar, hatta neddn varlar? Keşke olmasalar! Ben dd günlerdir paylaşamıyorum yazı elim gitmiyor.

    YanıtlaSil
  15. merhaba, anne güncesinden geliyorum bende öncelikle tebrik ediyorum. Evet umutlarımızı ve mutluluklarımızı yitirdiğimiz günler yaşıyoruz:( zor günlerden geçiyoruz, çocuklarımız için endişeleniyoruz. Tamda bunu yapmak istiyorlar. İnşallah biran önce atlatırız bu günleri. Hoşgeldiniz demek istemiştim aslında aramıza hoşgeldiniz. Hoşgeldiniz dediysem bende çok yeniyim daha sizin gibi :). İki minik adamınızı ve sizi tanımaktan mutluluk duydum. Güzel sohbetlerde buluşmak dileğimle sevgiyle kalın kurabiyecimiss.blogspot.com

    YanıtlaSil