9 Şubat 2016 Salı

BÜYÜMEK İSTEMEMİŞ

Kayra'nın 6.ay kontrolü için cumartesi günü doktorumuzun muaynehanesinden içeri girerken 2 tane çocuğu da 6 ay anne sütüyle beslemiş ve iyi kilolara getirmiş olan bir annenin özgüvenine sahiptim.Bekleme odasında "bitse de gitsek" modundaydım.Hatırlıyorum da Arda'nın doktor kontrollerinde inanılmaz heyecanlı olur,doktor ne diyecek diye sabırsızlıkla bekler,dahası o kontrol randevuları ay dönümünü bir gün geçmezdi.Bir sonraki ayın randevu tarihi bir önceki ayda alınır ve kolay kolay iptal edilmezdi.

Şimdi Kayra'yı mesela 6.ay kontrolüne bir hafta gecikmeli,geçen ay aşı yokmuş diye 5.ay kontrolüne 10 gün gecikmeli falan götürdüm.Ek gıdaya bana kalsa bu ayın sonuna doğru başlardım ama o iş öyle olmadı.

Neyse biz içeri girdik,kısa bir sohbet,Kayra'nın üstünü çıkardık tartıya koyduk.Şimdi bu aydan itibaren kilo alımının yavaşlayacağını bildiğimden 300-400 gr almıştır diye düşünüyorum ama 500 gr da dese doktor şaşırmam,o vaziyetteyim.Ama o da ne!Tartı neredeyse geçen ayki rakamla aynı sadece 90 gr almış(o da yanaklara gitmiştir zaten).Boya baktık yarım cm uzamış,kafa çapı desen öyle.Doktor"Kayra bu ay büyümek istememiş"dedi,geçti.Tabi ben o sırada üst seviyedeki özgüveni yerlerden toplamaya çalışırken,doktoru da niye böyle oldu acaba diye didiklemeye başladım.Kadıncağız,"Kafaya takılacak birşey yok,olur bazen öyle,önemli olan altı ay anne sütüyle beslenmesi"diye beni rahatlatmaya çalıştı.2'si ağızdan,3'ü bacaktan 5 aşıyı da olup,boyumuzun ölçüsünü alıp çıktık ordan.

Arabada kendimce nedenleri sıralayıp durdum.Gece emzirmelerini bire düşürmüştüm,gündüzleri uzun uyumuyordu ben de kafaya takmamaya başlamıştım uyanırsa tekrar uyutmuyordum,sürekli emerken uyumaya alışmasın diye 20-25 dakikadan uzun emzirmeyip,hafif emiyorken o dakikadan sonra memeden ayırıyordum.Sonra döndüm Kayra'ya"Evladım niye büyümedin bu ay?"diye sordum ama o sırada ağzıyla patiğini çıkarmayı başarmış iştahla çorabını kemirip onu çıkarmaya çalışıyordu.

Olayı da benden başka hiç kimse 2.kez sorgulamadı bu arada.Kime söylesem ilk tepki "Alacağı kadar aldı zaten daha ne alsın"oldu.Ben de ilk şoku atlatıp normal hayatıma geri döndüm ama eğer önümüzdeki ay kontrolünde yine olduğumuz yerde sayarsak"Yetişin dostlar,çocuğum kilo almıyor"tarzı bir yakarış yazısı yazabilirim ona göre.

   Sevgiler...

Not:Bu arada ek gıdaya başladık 2 gündür.Onu da sonraki yazıda detaylandıracağım.

2 yorum:

  1. ah o duyguyu ne iyi bilirim..her gören ay bu çocukk çook küçükk..aayy ne minikk...hastalıklı mı bu..ay ne ağladım...4 aylıkken kilo persentili denen zıkkım %2 ye düştü..ama geçiyor..toparlıyorlar..vermiyorsan balık yağına mutlaka başla derim,japonyada yeni doğanlara bile veriyorlarmış..

    YanıtlaSil
  2. Kilo persentili denen şey zaten tamamen saçmalık.Bizim doktorumuz hiç bakmıyor.Zaten anneyi bitiren şey çocuğun kilosundan ziyade çevresindeki insanlar.Ama ilk defa çocuğu kilo almayan anneleri anladım bu muaynede.Şu an çok kafaya takılıcak bir durum yok bizde.Balık yağını bir dahaki sefer doktoruna soracağım benimde aklımda...

    sevgiler:)

    YanıtlaSil